Μια όμορφη, λιτή, ασφαλή και ευχάριστη εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι μας το βράδυ της Κυριακής, 27 Φεβρουαρίου 2022, στις 19:30, στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» του Δήμου Νίκαιας και στο θεατράκι του, συγκεκριμένα.

Ξεκινήσαμε με 3 τραγούδια από τη χορωδία του εργαστηρίου « Ίαμβος » , της φίλης μας Άννας Ξανθάκη, που πάντα ανταποκρίνεται άμεσα στις προσκλήσεις μας, τα «Ανθισμένη αμυγδαλιά » , « Εσύ» και « Πάει ο παλιός ο χρόνος».

Συνεχίσαμε με ένα σύντομο λόγο του Προέδρου μας Αγγελάκη Λυμπέρη, με ευχές για καλή κι ειρηνική χρονιά, χωρίς την απειλή της πανδημίας.

 

Έκανε  εκτενή αναφορά στις πολλαπλές επιτυχίες του Συλλόγου στο σκάκι και έδωσε συγχαρητήρια στους σκακιστές που πήραν μέρος: Στ. Χαλκιά, Σπ. Καπνίση, Γ. Γκούμα, Π. Μιχελάκο, Αν. Αβραμίδου, Χρ. Μπαστιάνου, Π. Κιούση, Αν. Χατζηελευθερίου,  Ροδ. Σταματίου, Δ. Παπαϊωάννου.

Η ομάδα σκακιού του Φυσιολάτρη Νίκαιας παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια κατέκτησε για 4η φορά το πρωτάθλημα Ελλάδος το 2021 έχοντας πάρει το πρωτάθλημα  άλλες τρείς φορές το 2016, 2018 και 2019 (το 2020 δεν έγινε πρωτάθλημα λόγω covid 19).

 

Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία είχαμε μέσα στο 2021 για τους μικρότερους σκακιστές μας, όπου  ο Φυσιολάτρης Νίκαιας ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος 2021 στο Ομαδικό Παίδων-Κορασίδων! Η ομάδα της Νίκαιας θριάμβευσε στη Θεσσαλονίκη με 6/6 νίκες ενώ οι παίκτες της σημείωσαν αθροιστικά 30 νίκες , 4 ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες!

 

 

Στη φωτογραφία οι παίκτες μας Ροδόλφος Σταματίου, Θωμάς Μέρκος, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Φίλιππος Οικονομόπουλος, Γιώτα Κιούση και Μαρία Τουμπακάρη και ο Πρόεδρος του Φυσιολάτρη Νίκαιας Λυμπέρης Αγγελάκης. 

Ακολούθησε η απονομή των βραβείων.

 Ένα ξεχωριστό βραβείο ήταν αφιερωμένο στον εκλιπόντα Γενικό Γραμματέα μας, τον Θεολόγο Χωματίδη.

Κατά τη βράβευση, τον λόγο έλαβαν και κάποιοι από τους βραβευθέντες μας σκακιστές, ανάμεσά τους και μέλη της Σκακιστικής Ακαδημίας του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας του Συλλόγου μας.

Στο τέλος μοιράστηκαν σε όλους τους παριστάμενους κομμάτια πίτας με την απαραίτητη συνοδεία του …οίνου.

Ευχηθήκαμε όλοι να έχουμε υγεία, ειρήνη και ασφάλεια και του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι μαζί, χωρίς κανέναν …φόβο, με μια λαμπρότερη τελετή την μέρα αυτή!