Ο Φυσιολάτρης στην αποκριάτικη παρέλαση με θέμα «ΣΚΑΚΙ»

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ έδωσε το «παρών» στο Καρναβάλι της Νίκαιας και συμμετείχε, την Κυριακή, 3 Μαρτίου, στη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, που έγινε κατά μήκος της οδού 7ης Μάρτη ‘44 μέχρι την πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι).

Θέμα της συμμετοχής μας για δεύτερη χρονιά ήταν το «ΣΚΑΚΙ», με ιδαίτερη αφιέρωση στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής και του Κυπέλλου Ελλάδος:

Ο Βασιλιάς, η Βασίλισσα, οι Πύργοι, οι Αξιωματικοί, τα Άλογα, οι στρατιώτες ξεφάντωσαν... Ετοιμάσαμε το δικό μας “άρμα“ και ξεκινήσαμε την πορεία μας, με τη συνοδεία μουσικής από μικρή κονσόλα που τοποθετήσαμε στο αυτοκίνητο-άρμα, προς το σημείο εκκίνησης που μας υπέδειξαν οι υπεύθυνοι του Δήμου.

Το παραδοσιακό γαϊτανάκι ακολουθούσε το άρμα μας. Το πλήρωμα που συνόδευε το άρμα αποτελούσαν 40-45 άτομα, μικροί σκακιστές μας, γονείς και φίλοι του Συλλόγου. Όλοι μασκαρεμένοι σε σκακιέρες και με καπέλα που αναπαρίσταναν τα κομμάτια του σκακιού: Βασιλιά, Βασίλισσα, Πύργους, Αξιωματικούς, Άλογα, στρατιώτες.

Ξεκινήσαμε από τη “Γέφυρα”, στη διασταύρωση των οδών 7ης Μάρτη ’44, Τζαβέλλα και Μπελογιάννη. Στην πορεία οι σκακιστές μας με σφυρίχτρες, κομφετί, σερπαντίνες στριφογύριζαν χορεύοντας με τους ήχους της κεφάτης αποκριάτικης μουσικής από τα μεγάφωνα του Δήμου, κερνούσαν τον κόσμο κρασί και μοίραζαν φυλλάδια τόσο με προγράμματα των εκδρομών-εκδηλώσεών μας όσο και με αναφορές στη σκακιστική ομάδα του Συλλόγου και στα πλεονεκτήματα που έχει το σκάκι για όλες τις ηλικίες.

Στο τέλος της διαδρομής, στο Περιβολάκι, στήθηκε ένα τρικούβερτο γλέντι με χορό, κρασί και τραγούδι.

Το πλήρωμα και το άρμα μας εντυπωσίασαν τον κόσμο που παρακολούθησε την παρέλαση και πιστεύουμε την επόμενη χρονιά να είμαστε ακόμα καλύτεροι.

Και του χρόνου!!!