Την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, μέλη και φίλοι του Φυσιολάτρη επισκεφθήκαμε τη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας « Ντίνος Κατσαφάνας», που φέρει το όνομα του ανθρώπου (μεταπολιτευτικού Δημάρχου της Νίκαιας) που είχε την ιδέα της δημιουργίας της και ηγήθηκε της προσπάθειας να συγκεντρωθούν οι πίνακες (δωρεές των καλλιτεχνών) που σήμερα φιλοξενούνται στο 3ώροφο οίκημα-δωρεά συνδημότη.

Στόχος μας η περιήγηση στην Έκθεση γλυπτών του Δημ. Ιωαννίδη και της Πέγκυς Βαγενά, η οποία φιλοξενείται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου εδώ.

Συγκεντρωθήκαμε, γύρω στα 30 άτομα, στον 2ο όροφο, ακούσαμε μια  εισαγωγή από την κ. Μαρία Πούλου, Ιστορικό Τέχνης, και ξεναγηθήκαμε από την ίδια πρώτα στον 3ο  όροφο του κτηρίου, όπου κυρίως εκτίθενται γλυπτά και κατασκευές των Αλέξη Ακριθάκη, Κ. Βαρώτσου, Γιώργου Ζογγολόπουλου, Άγγελου Παπαδημητρίου, Σ. Χριστοδουλίδη, Γ. Χουλιαρά, Κώστα Τσόκλη, Ν. Σκλαβενίτη, κ. ά.

Στη συνέχεια κατεβήκαμε στον 2ο όροφο, όπου υπάρχουν κατά βάση φωτογραφίες μόνο των έργων της παραπάνω συλλογής, στις οποίες επίσης έγινε λεπτομερής αναφορά από την κ. Πούλου.

Μετά από μια ώρα και κάτι εμπεριστατωμένης και περιγραφικότατης ξενάγησης αποχωρήσαμε πλήρως ικανοποιημένοι και γεμάτοι νέες γνώσεις, εμπειρίες και προβληματισμούς, με την υπόσχεση να επανέλθουμε…