Στην 4η θέση για τέταρτη συνεχή χρονιά η ομάδα μας

Νέα  επιτυχία της σκακιστικής μας ομάδας στο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής,  το οποίο διεξήχθη από 2 έως 7 Ιουλίου στο Ρίο της Πάτρας.  Με πέντε νίκες και δύο ήττες η ομάδα μας κατέκτησε την 4η θέση στο πρωτάθλημα, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην πενταετή ιστορία της στην Α΄ Εθνική. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Αργοναύτη Κορινθίας, δεύτερη η ομάδα της Π.Σ. Περιστερίου και τρίτη η ομάδα του Σ.Ο. Καβάλας.

Η τελική κατάταξη για τις 10 πρώτες ομάδες διαμορφώθηκε ως εξής:

ΘΕΣΗ

ΟΜΑΔΕΣ

+

=

-

ΒΑΘΜΟΙ

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΡΣΗΣ

1

Σ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ

6

1

0

13

358,5

2

Π.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

5

1

1

11

410,5

3

Σ.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ

5

1

1

11

341,5

4

Ε.Ο.Α.Ο. "Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ" ΝΙΚΑΙΑΣ

5

0

2

10

321,0

5

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.

4

1

2

9

285,0

6

Ε.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

4

1

2

9

276,0

7

Σ.Ο. ΠΑΤΡΩΝ

4

1

2

9

273,5

8

Α.Ο. ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

4

1

2

9

252,5

9

Ο.Φ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ

4

1

3

9

189,0

10

Σ.Α. ΧΑΝΙΩΝ

3

2

2

8

235,0


Τα αποτελέσματα της ομάδας μας αναλυτικά ήταν τα παρακάτω:

Λ.Π. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

2-8

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

4,5-5,5

Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ

Σ.Ο. Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

1,5-8,5

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

7,5-2,5

Σ.Ο. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

4,5-5,5

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.

Φ.Ο.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

2,5-7,5

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

8,5-1,5

Ο.Σ. ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

 Έτσι, η ομάδα μας, στην πέμπτη συμμετοχή της στην Α΄ Εθνική κατηγορία κατέκτησε για τέταρτη συνεχή χρονιά την 4η θέση. Η επιτυχία αυτή εδραιώνει το Φυσιολάτρη μεταξύ των κορυφαίων σκακιστικών συλλόγων στη χώρα.

Οι δεκατρείς  σκακιστές και σκακίστριές μας που έλαβαν μέρος, έδωσαν πραγματικά τον καλύτερο εαυτό τους καθ' όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος. Λειτούργησαν σαν ομάδα. Τα άτυχα αποτελέσματα τους δυνάμωναν και κατάφερναν με συγκέντρωση και ψυχραιμία να ανταποκρίνονται με επιτυχία στους αγώνες που ακολουθούσαν. Οι όποιες κακές στιγμές του ενός καλύπτονταν από τους υπόλοιπους και κυρίως στις άτυχες στιγμές του ενός, οι άλλοι προσπαθούσαν να τον ενθαρρύνουν. Τέλος, ενδεικτικό της καλής ψυχολογικής και αγωνιστικής κατάστασης είναι ότι όλοι σχεδόν οι σκακιστές μας είχαν απόδοση μεγαλύτερη της τρέχουσας αξιολόγησής τους.

Οι συντελεστές της επιτυχίας

Στην 1η σκακιέρα ο Πολωνός GM (Γκραν Μέτρ) Robert Kempinski, που αγωνίζεται για πέμπτη  συνεχή χρονιά στην ομάδα μας, αήττητος και με 5 πόντους σε 7 αγώνες έδειξε τη σταθερότητα που μας έχει συνηθίσει αγωνιζόμενος με θεωρητικά ανώτερους αντιπάλους. Στη 2η σκακιέρα ο GM Σπύρος Καπνίσης, με πολύ καλή απόδοση συνετέλεσε στην επιτυχία συγκεντρώνοντας  4π. σε 7αγ.

Στην 3η σκακιέρα ο ΙΜ (Διεθνής μέτρ) Γιάννης Γεωργιάδης, που κάνει το μεταπτυχιακό του στο εξωτερικό, και αγωνίζεται με την  ομάδα μας για έκτη συνεχή χρονιά, αήττητος με 6π. σε 7αγ., έδειξε την αξία του και βοήθησε σημαντικά στην επιτυχία.

Στην 4η σκακιέρα ο Γιώργος Γκούμας, αήττητος με 6π. σε 7αγ., πιστοποίησε την ανοδική του πορεία και έδειξε ότι δίκαια θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς νεαρούς σκακιστές .

Στην 5η σκακιέρα η Ιταλίδα WIM Marina Brunello, γνωστή μας από το παρελθόν, με 6π. σε 7αγ., συνέβαλε κι αυτή στην προσπάθεια της ομάδας μας.

Στην 6η σκακιέρα η Άννα-Μαρία Δρακάκη συγκεντρώνοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στη διοργάνωση, με 6,5π. σε 7 αγώνες, (ποσοστό επιτυχίας 92,9%, 15η σε απόδοση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων), αποτέλεσε για άλλη μια χρονιά την ήρεμη δύναμη της ομάδας μας. Στην 7η σκακιέρα, η Μαρία-Ιωάννα Λεμονή, στην πρώτη της εμφάνιση, συγκέντρωσε 4,5π. σε 7αγ. και συνέβαλε στην πετυχημένη πορεία της ομάδας.

Στην 8η σκακιέρα αγωνίστηκαν τέσσερεις σκακιστές μας. Αρχικά ο Άλκης Καφώρος και ο Φίλιππος Στάμος οι οποίοι παρά την ταλαιπωρία τους από μια ίωση έδωσαν ό,τι μπορούσαν για τέσσερεις αγώνες, στη συνέχεια αγωνίστηκε η Τόνια Χριστοδουλάκη και στους δυο τελευταίους γύρους ο Παναγιώτης Μιχελάκος. Όλοι με την προσπάθειά τους συνέβαλαν στην πετυχημένη πορεία της ομάδας. Στην 9η σκακιέρα ο Γιώργος Παπαδόπουλος, βρέθηκε αντιμέτωπος με ισχυρούς αντιπάλους πάλεψε και έδωσε τους δικούς του πολύτιμους πόντους στην ομάδα συγκεντρώνοντας  2π. σε 7αγ. Στη 10η σκακιέρα, η μικρή της ομάδας Σωτηρία Γραφάκου, παρά την απειρία της, κατάφερε να συγκεντρώσει 5π. σε 7αγ. και να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για τη συμβολή τους στη μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας.

Ευχόμαστε την επόμενη χρονιά να πάμε ακόμα καλύτερα!

Περισσότερες φωτογραφίες και παρτίδες στην ιστοσελίδα  της διοργάνωσης