×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/stories/galleries/aethniki11
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Ξανά στην 4η θέση η ομάδα μας


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η σκακιστική μας ομάδα στο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής,  το οποίο διεξήχθη από 3 έως 8 Ιουλίου στην Ερέτρια. Με πέντε νίκες, μία ισοπαλία και χάνοντας μόνο από την Πρωταθλήτρια ομάδα της Π.Σ. Περιστερίου, ισοβάθμησε στις θέσεις 2-4 με τους Σ.Ο. Καβάλας και Ε.Ε.Σ.Κορυδαλλού και κατέκτησε τελικά, μετά την άρση ισοβαθμίας, την 4η θέση. Η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:

ΘΕΣΗ

ΟΜΑΔΕΣ

+

=

-

ΒΑΘΜΟΙ

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΡΣΗΣ

1

Π.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

6

1

0

13

323,5

2

Σ.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ

4

3

0

11

286

3

Ε.Ε.Σ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

5

1

1

11

237,5

4

Ε.Ο.Α.Ο. "Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ" ΝΙΚΑΙΑΣ

5

1

1

11

215

5

Ε.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

5

0

2

10

234,5

6

ΣΚΑΚ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣ. "Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ"

4

1

2

9

217

7

Σ.Ο. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

4

1

2

9

195,5

8

ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

4

1

2

9

192

9

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.

4

1

2

9

170

(Ακολουθούν 25 ομάδες. H κατάταξη όλων των ομάδων, εδώ).

Τα αποτελέσματα της ομάδας μας αναλυτικά ήταν τα παρακάτω:

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

:3½

Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ"

Σ.Ο. ΙΚΑΡΙΑΣ "Ι. ΤΖΕΛΕΠΗΣ"

1½:

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Π.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

6½:

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

5 :2½

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

:3½

ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Α.Ε.Κ.

3 : 5

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

4 : 4

Σ.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ

Έτσι, η ομάδα μας, στην τρίτη της συμμετοχή στην Α΄ Εθνική κατηγορία κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά την 4η θέση. Η φετινή επιτυχία είναι μεγαλύτερη, καθώς στη διοργάνωση συμμετείχαν περισσότερες ομάδες, τριάντα τέσσερις έναντι είκοσι δύο την περυσινή χρονιά και  δικαιώνει την εδραίωση του νικαιώτικου σωματείου του Φυσιολάτρη μεταξύ των κορυφαίων σκακιστικών συλλόγων στη χώρα.

Οι δέκα σκακιστές και σκακίστριές μας που συμμετείχαν, έδωσαν πραγματικά τον καλύτερο εαυτό τους καθ' όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος. Οι παίκτες λειτούργησαν σαν ομάδα, οι όποιες κακές στιγμές του ενός καλύπτονταν από τους υπόλοιπους και κυρίως στις άτυχες στιγμές του ενός, οι άλλοι προσπαθούσαν να τον ενθαρρύνουν. Ακόμη και η ανακοίνωση της Σκακιστικής Ομοσπονδίας, λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος ότι δεν μπορεί να εκδώσει αθλητικό δελτίο στην αλλοδαπή σκακίστρια που δηλώσαμε δεν πτόησε τους αθλητές μας, οι οποίοι διατήρησαν την καλή ψυχολογική τους κατάσταση και οδήγησαν την ομάδα μας στην κατάκτηση της τέταρτης θέσης.

Οι συντελεστές της επιτυχίας

Στην 1η σκακιέρα ο «δικός» μας πλέον Πολωνός GM (Γκραν Μέτρ) Robert Kempinski, μιας και αγωνίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά στην ομάδα μας, έδειξε τη σταθερότητα που μας έχει συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια με 3,5π. σε 7αγ., αν και αγωνίστηκε με ανώτερους θεωρητικά αντιπάλους.

Στη 2η σκακιέρα ο GM (Γκραν Μέτρ) Σπύρος Καπνίσης έχοντας δύσκολο έργο κατόρθωσε να δώσει πολύτιμους πόντους στην ομάδα μας στα κρίσιμα παιχνίδια με 2,5π. σε 6 αγ.

Στην 3η σκακιέρα ο ΙΜ (Διεθνής μέτρ) Γιάννης Γεωργιάδης, που αγωνίζεται με την  ομάδα μας για τέταρτη συνεχή χρονιά, με 4,5π. σε 6 αγ., έδειξε την αξία του και βοήθησε σημαντικά στην επιτυχία.

Ο Γιώργος Γκούμας αντικατέστησε, όταν χρειάστηκε, επάξια τους δύο προηγούμενους με 2π. σε 2αγ.

Στην 4η σκακιέρα η Δήμητρα Θέμελη, που επιστρατεύτηκε την τελευταία στιγμή για να καλύψει τη γυναικεία σκακιέρα, παρότι προερχόταν από τη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, πάλεψε με σκακίστριες ανώτερου από αυτήν επιπέδου, έδωσε τις μάχες της, στεναχωριόταν που βαθμολογικά δεν μπορούσε να βοηθήσει, πλην όμως εισέπραξε την αναγνώριση όλων των συμπαιχτών της, τόσο για την αγωνιστικότητά της όσο και για τη στήριξη που τους προσέφερε.


Στην 5η σκακιέρα η Τόνια Χριστοδουλάκη τερμάτισε αήττητη με 4,5π. σε 7αγ. παρόλο που και εκείνη, είχε δώσει νωρίτερα τη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στην 6η σκακιέρα η Άννα-Μαρία Δρακάκη, εντυπωσιακή όχι μόνο για το απόλυτο 7π. σε 7αγ. αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο «καθάριζε» τις παρτίδες της δίνοντας ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα στους υπόλοιπους σκακιστές μας.

Στην 7η σκακιέρα εναλλάσσονταν ο Άλκης Καφώρος (ο τρίτος της ομάδας που έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις!), αήττητος με 3π. σε 4αγ., ο οποίος έδειξε τη δύναμή του στις τελευταίες κρίσιμες συναντήσεις και ο Παναγιώτης Μιχελάκος, με την εμπειρία της πρόσφατης κατάκτησης της 2ης θέσης στο πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα, βοήθησε σημαντικά στην επιτυχία της ομάδας με 1π. σε 3αγ.

Στην 8η σκακιέρα, o βενιαμίν της ομάδας Αστέρης Παπαδόπουλος έδωσε τους δικούς του πολύτιμους πόντους στην ομάδα μας, με 3π. σε 7αγ.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για τη μεγάλη αυτή επιτυχία της ομάδας μας καθώς και στον προπονητή και αρχηγό της Νίκο Ορνιθόπουλο.

Ευχόμαστε την επόμενη χρονιά να πάμε ακόμα καλύτερα!

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την ιστοσελίδα των αγώνων, www.skakistikiakadimia.gr

{gallery}aethniki11{/gallery}