10HMEPH ΕΚΔΡΟΜΗ 11 ΩΣ 20 ΜΑΪΟΥ 2018 ΣΕΡΑΓΙΕΒΟ – ΜΟΣΤΑΡΖΑΓΚΡΕΠΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ –ΚΛΑΓΚΕΦΟΥΡΤ- ΛΙΜΝΗ ΜΠΑΛΑΤΟΝ – ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ

 1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΣΚΟΝΔΡΑ   

Αναχώρηση 7:00 π.μ. για Ρίο – Αντίρριο – Ιωάννινα   όπου θα γευματίσουμε. Μετάβαση στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς όπου θα γίνει έλεγχος διαβατηρίων. Κατόπιν περνώντας έξω από το Δυρράχιο φθάνουμε στην πόλη Σκόνδρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 2η μέρα: ΣΚΟΝΔΡΑ  –  ΜΟΣΤΑΡ – ΣΕΡΑΓΕΒΟ 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα σύνορα του Μαυροβουνίου  και μέσω Κροατίας περνούμε Βοσνία. Το Μόσταρ θα είναι η πόλη που θα περιηγηθούμε. Το υπέροχο ιστορικό κέντρο της μας μεταφέρει σε άλλη εποχή. Τα τζαμιά της, τα πλακόστρωτα δρομάκια με τα πολλά μαγαζάκια και βέβαια η περίφημη γέφυρα πάνω από τον Νερέτβα ποταμό που κατασκευάστηκε το 1566 επί Σουλεϊμάν είναι τα ενδιαφέροντα της πόλης. Τέλος αναχωρούμε για Σεράγεβο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η μέρα: ΣΕΡΑΓΕΒΟ 

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.Αναφέρεται ως η «Ευρωπαϊκή Ιερουσαλήμ » λόγω της ποικίλης εθνοτικής και θρησκευτικής εικόνας  της πόλης. Το Τζαμί του αυτοκράτορα που κτίστηκε το 1457, η Συναγωγή του 1581, σήμερα Εβραϊκό μουσείο, η Καθολική Μητρόπολη της Ιερής Καρδιάς του 1884 και η Ορθόδοξη Μητρόπολη της Γέννησης της Θεοτόκου είναι η απόδειξη της πολυθρησκευτικής εικόνας της πόλης. Θα δούμε το Εθνικό θέατρο, την Ακαδημία καλών τεχνών, την Λατινική Γέφυρα και το σημείο που δολοφονήθηκε το 1914 ο πρίγκηπας Φερδινάνδος και ήταν η αφορμή του 1ου παγκοσμίου πολέμου και βέβαια θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα γραφικά τζαμιά, στενοσόκακα και το παζάρι.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

 

 4η μέρα: ΣΕΡΑΓΕΒΟ – ΖΑΓΚΡΕΠ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Κροατίας, το  Ζάγκρεπ, όπου θα δούμε την Πλατεία του Αγίου Μάρκου, με το κοινοβούλιο της Κροατίας και  την ομώνυμη εκκλησία, την πλατεία Kaptol με τον Καθεδρικό Ναό και το κάστρο της παλιάς πόλης και την πλατεία AnteStarcevic με τους πεζόδρομους και την περισσότερη κίνηση. Τέλος  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 5η ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΠ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΚΛΑΓΚΕΦΟΥΡΤ 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Λουμπλιάνα, την όμορφη πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Η πλατεία Πρεζερέν, οι τρεις γέφυρες πάνω από τον Λούμπλιτσα ποταμό, το Δημαρχείο, ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου, το κάστρο, η γέφυρα του Δράκου, είναι κάποια από τα ενδιαφέροντα της πόλης που θα γνωρίσουμε. Σχετική παραμονή και φεύγουμε για Αυστρία.  Φθάνουμε στο Κλάγκεφουρτ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΚΛΑΓΚΕΦΟΥΡΤ  

Mετά το πρόγευμα θα πάμε στο Minimundus με τα 140 μνημεία και κτίρια χαρακτηριστικά από όλο τον κόσμο. Η λίμνη Worthersee με το καταπράσινο περιβάλλον και το κάστρο   HochosterwitzCastle είναι τα ενδιαφέροντα της περιοχής, στη συνέχεια επιστροφή στο κέντρο του Κλάγκεφουρτ και χρόνος για προσωπικές επιλογές. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΚΛΑΓΚΕΦΟΥΡΤ – ΛΙΜΝΗ  ΜΠΑΛΑΤΟΝ – ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ

Πρωινό και αναχωρούμε για Ουγγαρία και για την λίμνη Μπάλατον, θα μείνουμε για να θαυμάσουμε τις ομορφιές της μεγαλύτερης λίμνης της κεντρικής Ευρώπης με επιφάνεια 592 km2. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Νόβι Σαντ (Σερβία). Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ – ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΙΤΣ 

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Βοιβοντίνας που ο Δούναβης περνά μέσα από την πόλη. Η πλατεία Ελευθερίας με τον Καθεδρικό ναό, η Όπερα το κάστρο Petrovaradin. Στη συνέχεια πάμε στον  Εθνικό Δρυμό Φρούσκα Γκόρα με υπέροχα χωριουδάκια όπως το Χόποβο και το Κρούσεντολ, με μοναστήρια του 15ου-18ου αιώνα. Επόμενη στάση το Σρέμσκι Κάρλοβιτς όπου το πρώτο Πατριαρχείο της Σερβίας, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της πόλης την κάνει θελκτική. Τέλος επιστροφή στο Νόβι Σαντ . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα:  ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω πανέμορφης διαδρομής για την Θεσσαλονίκη. Θα αφήσουμε την Σερβία θα περάσουμε έξω από τα Σκόπια και μετά τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων φτάνουμε στο  ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μια μικρή βόλτα στη Νύφη του Θερμαϊκού και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.

Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 580€

Επιβάρυνση μονόκλινου: 230€

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
  • 9 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία (πρωινό-βραδινό)
  • Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός του γραφείου  + Ασφάλεια ταξιδιού

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι δεν αναγράφεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
  • Είσοδοι σε μουσεία, ανάκτορα, αρχαιολογικούς χώρους
  • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Με τη δήλωση συμμετοχής  προκαταβολή το 30% και επιλογή θέσης. Εξόφληση ως 30 Απριλίου.
  • Οι θέσεις δεν αλλάζουν κατά την διάρκεια της εκδρομής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ