Τριήμερο στη Μάνη

Με δύο πούλμαν φύγαμε το πρωί της Παρασκευής, 27 Οκτωβρίου, από τη Νίκαια για την περιοχή της  Μεγαλόπολης, όπου φτάσαμε κατά τις 10:30 π.μ., μετά από μια στάση στο Αρτεμίσιο. Αφού αφήσαμε τους πεζοπόρους της δυνατής ομάδας κοντά στον Αλφειό ποταμό, κοντά στη Βελιγοστή, οι υπόλοιποι συνεχίσαμε για τη γυναικεία Μονή Μπούρα Λεονταρίου. Επισκεφθήκαμε τη Μονή, στο καθολικό της οποίας μας έγινε ξενάγηση από μια μοναχή. Πολύ περιποιημένο το μοναστήρι και με πολλά και όμορφα λουλούδια στην αυλή του.

Διαβάστε περισσότερα: Τριήμερο στη Μάνη

Αρτεμίσιο, Νεστάνη, Καρυά

Την  Κυριακή το πρωί , 22 Οκτωβρίου 2017, ξεκινήσαμε από τη Νίκαια  με προορισμό το όρος Αρτεμίσιο. Κάναμε  μια στάση στο Σπαθοβούνι για καφέ και  συνεχίσαμε για τη Νεστάνη με προορισμό τη Μονή Γοργοεπηκόου. Από πάνω μας φαίνονται οι κορφές του Αρτεμισίου και του Κτενιά  και προς την Τρίπολη  το  βουνό Μαίναλο και το Λύρκειο βορειότερα. Η Νεστάνη παλιά  ονομαζόταν Τσιπιανά, από το ομώνυμο κάστρο που είναι κτισμένο πάνω στον Γουλά, και πήρε το σημερινό όνομα από την αρχαία κώμη της Αρκαδίας στην περιοχή της Μαντίνειας. Ήταν χτισμένη πάνω σε μία από τις αρχαίες διόδους επικοινωνίας με την Αργολίδα. Όπως μας λέει ο αρχαίος περιηγητής Παυσανίας (2ος αι. μ.Χ.), εδώ υπήρχε ιερό της θεάς Δήμητρας και εκεί γινόταν κάθε χρόνο εορτή προς τιμήν της από τους Μαντινείς.

Διαβάστε περισσότερα: Αρτεμίσιο, Νεστάνη, Καρυά

Γκούρα, Ζήρια, Τρίκαλα Κορινθίας

Το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου,  κάναμε μια πανέμορφη εκδρομή στο βουνό της Ζήριας. Μετά από μια σύντομη στάση κοντά στο Κιάτο, κατευθυνθήκαμε προς το Ξυλόκαστρο και από εκεί αρχίσαμε να ανεβαίνουμε στην Ορεινή Κορινθία. Περάσαμε  τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας και φτάσαμε στο οροπέδιο της Ζήριας.

Διαβάστε περισσότερα: Γκούρα, Ζήρια, Τρίκαλα Κορινθίας

Κάρυστος, Φαράγγι Δημοσάρη, Ανάβαση στην Όχη

Ξεκινήσαμε με ένα πούλμαν, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 7:00 π.μ. από τη Νίκαια και, αφού παραλάβαμε αρκετούς φίλους από το Αιγάλεω πήραμε, την Αττική Οδό και τη Λεωφόρο Μαραθώνος για Ραφήνα. Φτάσαμε στη Ραφήνα και επιβιβαστήκαμε στο πλοίο, το οποίο μας έβγαλε στο Μαρμάρι και από εκεί συνεχίσαμε με το πούλμαν για την Κάρυστο.

Διαβάστε περισσότερα: Κάρυστος, Φαράγγι Δημοσάρη, Ανάβαση στην Όχη

Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών στον Μαραθώνα και στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά

Με δύο πούλμαν ξεκινήσαμε την 1η Οκτωβρίου από Νίκαια και Αιγάλεω, με κάπως βροχερό καιρό αλλά ...φρόνημα υψηλό, για τον Μαραθώνα. Κάναμε μια μικρή στάση για ξεμούδιασμα, φωτογραφίες και απόλαυση του τοπίου γύρω από το Φράγμα και τη Λίμνη.

Διαβάστε περισσότερα: Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών στον Μαραθώνα και στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά