×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/stories/galleries/2014/ekdilosi_mellisanthi
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Με τον τίτλο αυτό πραγματοποιήθηκε από το «Φυσιολάτρη», με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση – αφιέρωμα στην 70ή επέτειο της  Μάχης της Κοκκινιάς ( 6 – 8 Μαρτίου 1944 ) στο Δημαρχείο της Νίκαιας, τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014, με το έργο του Μάνου Χατζιδάκι  « Η εποχή της Μελισσάνθης ». Ακούστηκε αρχικά το χρονικό της μάχης και στη συνέχεια λίγα λόγια για το ίδιο το έργο του συνθέτη, το οποίο αναφέρεται στα χρόνια της απελευθέρωσης από τους Γερμανούς και στα γεγονότα που τη σημάδεψαν. Το κύριο μέρος του αφιερώματος αποτελούσε η παρουσίαση ολόκληρου του μουσικού έργου, επενδυμένου οπτικά με στιγμιότυπα και εικόνες από το διαδίκτυο και προσωπικά αρχεία των κ.κ. Παυλίδη Ν. και Νικολαΐδη Κ., φίλων του « Φυσιολάτρη ». Ενδιάμεσα ακούστηκαν από τον ηθοποιό  κ. Τσιδήμη Γ.  οι τρεις «αναγνώσεις» που υπάρχουν στο αυτοβιογραφικού περιεχομένου έργο του Χατζιδάκι, γραμμένες από τον ίδιο το συνθέτη, όπως εξάλλου και οι στίχοι του.

{gallery}2014/ekdilosi_mellisanthi{/gallery}